Boeken over Best

Boek Vroeger in Best

De boeken die bij voorinschrijving zijn besteld, kunnen op vrijdag 3 juni 2016 worden afgehaald bij Van Beerendonk Communicatie + Creatie: Kap. JA Heerenstraat 33, Best tussen 09.00 en 16.30 uur.

“Vroeger in Best” is het derde deel uit en is wederom een uitzonderlijk boek geworden met 25 hoofdstukken geschreven door 10 auteurs en met meer dan 375 foto’s waarvan vele in kleur.
Een onmisbare aanvulling op de vorige twee boeken die destijds met veel enthousiasme zijn ontvangen door de inwoners van Best. Prettig leesbaar en met onderwerpen en situaties waarin de mensen zich herkennen en die ze vaak zelf nog hebben meegemaakt.
“Vroeger in Best” geeft antwoord op vragen als: “Wat stond daar vroeger?”, “Wie waren die Bestenaren ook al weer?” en “Waarom is dat nu zo gesitueerd?”. Foto’s vormen daarom ook een belangrijk onderdeel van het boek. De kijker wordt meegevoerd naar zeven hoofdstukken met o.a. groepsfoto’s, vergeten plekjes in Best, opnames van een bekende Bestse fotograaf, een kijkje op het vroegere Best aan de hand van oude ansichtkaarten en vergelijkingen tussen situaties vroeger en nu.

De lezer kan zijn hart ophalen aan verhalen over onder meer het onderwijs in Best: De oude openbare school en de katholieke Bernardusschool; over de huisartsenzorg gedurende de afgelopen honderd jaar; over een ruzie tussen het gemeentebestuur en de plaatselijke harmonie; over de vergane – maar nog niet vergeten – glorie van de Bestse wielersport en over de afscheiding van Oirschot tot de zelfstandige gemeente Best.

Spannende verhalen in de hoofdstukken over de verovering van een brug tijdens het eind van de oorlog in 1944, de oorlogsjaren in huize Nazareth, de evacuatie tijdens de bevrijding en de noodhulp direct na de oorlog. Het is slechts een greep uit de diverse onderwerpen. Het is een boek geworden voor op de salontafel. Een boek dat je telkens inkijkt en waarvan je geniet op een regenachtige zondagmiddag. Kortom: een boek dat in geen enkel huis in Best mag ontbreken.

“Vroeger in Best” wordt in een beperkte oplage gedrukt. Wees er dus op tijd bij!

Het boek is op diverse verkooppunten beschikbaar voor € 27,50 per exemplaar:

• Bruna: Boterhoek 94, Best
• The Read Shop: Rendierhei 8, Best
• Van Beerendonk Communicatie + Creatie: Kap. JA Heerenstraat 33, Best


Boek-ThuisinBest

Het boek ‘Thuis in Best’ is de derde uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best en verscheen eind 2011. Het is een vervolg op het boek ‘Omzien in Best’ waar niet alle onderwerpen behandeld konden worden en er veel materiaal bleef liggen. Ook hierin weer veel foto’s over Best met mooie verhalen die de moeite van het bewaren meer dan waard zijn.

Het boek is op diverse verkooppunten beschikbaar voor € 30,- per exemplaar:

• Bruna: Boterhoek 94, Best
• The Read Shop: Rendierhei 8, Best
• Van Beerendonk Communicatie + Creatie: Kap. JA Heerenstraat 33, Best

(ISBN: 978-90-807298-0-3)


Boek-OmzieninBest

Het boek ‘Omzien in Best’ is de tweede uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best en is uitgegeven eind 2007. Het is een boek geschreven door Kees van den Biggelaar en Loek van den Hurk, met als onderwerp de veranderingen in Best van na de Tweede Wereldoorlog. Een soort vervolg van het boek ‘Te Best Wart’ van Jean Coenen dat de geschiedenis van Best beschrijft tot 1960.

Het boek is reeds uitverkocht.

(ISBN: 978-90-807298-4-1)

 


Boek-SporendoorBest

Het boek ‘Sporen door Best’ is het eerste werk van de Stichting Geschiedenis van Best. Het boek omvat de gehele geschiedenis van de spoorlijn door Best van de eerste trein op 1 juli 1866 tot 2002.

Het boek is reeds uitverkocht.

(ISBN: 90-807298-1-7)

 

 


Boek-TeBestWartHet Boek ‘Te Best Wart’ is verschenen in november 2000 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rabobank Best. Het boek is geschreven door Jean Coenen van het Bureau voor Regionaal Historisch Onderzoek. Hierin worden de verschillende periodes beschreven van Best, vanaf de vroegste geschiedenis tot 1960.

(ISBN: 90-90-014277-00)

 


Overige boeken over Best:

- ‘Best in Oorlogstijd’, geschreven door Aad Jongbloed
- ‘Focus op Best’, geschreven door Toon van de Sande (ISBN: 90-288-3590-3)
- ‘Best Bewaard’, geschreven door Jan Burgers
- ‘Best Toen en Nu’, geschreven door Toon van de Sande (ISBN: 961-223-145-1)