Boeken over Best

BEST IN BEELD

voorkant-best-in-beeldIn de aanloop naar het 200-jarig bestaan van Best als zelfstandige gemeente kwam de Stichting Geschiedenis van Best met een nieuw boek. Dit boek “Best in beeld” is een uitvloeisel van de eerdere boeken die de stichting uitgaf gedurende de afgelopen tien jaar. Bij het samenstellen van die boeken hebben met name de kernauteurs van de stichting: Kees van den Biggelaar, Loek van den Hurk en Henk van den Brink, tal van familiearchieven en fotoalbums doorgespit op zoek naar verhalen en vooral beeldmateriaal. Dat heeft stapels foto’s opgeleverd waarvan er al veel gebruikt zijn. Maar de voorraad lijkt schier eindeloos mede dankzij al die oudere Bestenaren die bereid waren om hun oude (familie)foto’s te laten zien en te toetsen op hun bruikbaarheid.

Veel van dat materiaal is nog niet eerder gepubliceerd en komt bij gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Best beschikbaar voor een groter publiek. Hiermee krijgt iedereen die dat wil een inkijk in de recente historie van Best met zijn mensen, omgeving, bedrijvigheid, verenigingsleven enz. Centraal staat dit keer het beeldmateriaal. Waren de vorige boeken allemaal verhalen met veel ruimte voor foto’s, in “Best in beeld”  is het juist andersom. De foto’s voeren de boventoon, maar wel met ruime onderschriften zodat de lezer/kijker ook weet wat/wie er op de foto te zien is.

Het boek met 280 pagina’s is te koop bij Bruna in Winkelcentrum Boterhoek, de PLUS in Winkelcentrum Heivelden en de bibliotheek bij Cultuurspoor Best voor de prijs van € 25,=. Het boek is ook te koop bij de Heemkamer van Erfgoedvereniging Dye van Best, aan de achterzijde van Zalencentrum Prinsenhof in Best. Geopend elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Nadere Info:      secretariaat tel. 0499-850225

Voor inhoudsopgave boeken klik hier


Eerder uitgegeven boeken:

Boek Vroeger in Best

Het boek ‘Vroeger in Best’ is de vierde uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best. Dit deel verscheen in 2016.

Het boek is reeds uitverkocht.

Voor inhoudsopgave boeken klik hier

 

 

 

 

 


Boek-ThuisinBest

Het boek ‘Thuis in Best’ is de derde uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best en verscheen eind 2011. Het is een vervolg op het boek ‘Omzien in Best’ waar niet alle onderwerpen behandeld konden worden en er veel materiaal bleef liggen. Ook hierin weer veel foto’s over Best met mooie verhalen die de moeite van het bewaren meer dan waard zijn.

Het boek is reeds uitverkocht.

(ISBN: 978-90-807298-0-3)

Voor inhoudsopgave boeken klik hier


Boek-OmzieninBest

Het boek ‘Omzien in Best’ is de tweede uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best en is uitgegeven eind 2007. Het is een boek geschreven door Kees van den Biggelaar en Loek van den Hurk, met als onderwerp de veranderingen in Best van na de Tweede Wereldoorlog. Een soort vervolg van het boek ‘Te Best Wart’ van Jean Coenen dat de geschiedenis van Best beschrijft tot 1960.

Het boek is reeds uitverkocht.

(ISBN: 978-90-807298-4-1)

Voor inhoudsopgave boeken klik hier


Boek-SporendoorBest

Het boek ‘Sporen door Best’ is het eerste werk van de Stichting Geschiedenis van Best. Het boek omvat de gehele geschiedenis van de spoorlijn door Best van de eerste trein op 1 juli 1866 tot 2002.

Het boek is nog te koop bij de Heemkamer van Erfgoedvereniging Dye van Best, aan de achterzijde van Zalencentrum Prinsenhof in Best. Geopend elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.reeds uitverkocht.

(ISBN: 90-807298-1-7)

 

 


Boek-TeBestWartHet Boek ‘Te Best Wart’ is verschenen in november 2000 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rabobank Best. Het boek is geschreven door Jean Coenen van het Bureau voor Regionaal Historisch Onderzoek. Hierin worden de verschillende periodes beschreven van Best, vanaf de vroegste geschiedenis tot 1960.

Het boek is nog te koop bij de Heemkamer van Erfgoedvereniging Dye van Best, aan de achterzijde van Zalencentrum Prinsenhof in Best. Geopend elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

(ISBN: 90-90-014277-00)

 


Overige boeken over Best:

- ‘Best in Oorlogstijd’, geschreven door Aad Jongbloed
- ‘Focus op Best’, geschreven door Toon van de Sande (ISBN: 90-288-3590-3)
- ‘Best Bewaard’, geschreven door Jan Burgers
- ‘Best Toen en Nu’, geschreven door Toon van de Sande (ISBN: 961-223-145-1)