Sint Oedenrodeseweg 13 en 15

st-oedenrodeseweg-13-en-15Deze boerderij met nummer 15 is een langgevelboerderij met tegen het woongedeelte een extra woning, nummer 13. De twee woningen lijken aan de buitenkant verschillende dateringen te hebben. De gevels van nummer 13 lijken opgemetseld met oudere bakstenen dan nummer 15. Tussen 13 en 15 is een duidelijke bouwnaad aanwezig in het metselwerk en ook in het dak lijkt dat het geval.
Op nummer 13 zijn op zolderhoogte muurankers aangebracht met het jaartal 1686. Dit gedeelte van het pand lijkt ouder te zijn als nummer 15 en het is goed mogelijk dat de voorgevel van nummer 13 vroeger het woongedeelte van een hallehuis is geweest. Het stalgedeelte van dit hallehuis is op enig moment vervangen door de langgevelboerderij (15).
Veel oude elementen zijn in deze woning, respectievelijk boerderij nog aanwezig. Panden hebben de status van rijksmonument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>