Sint Oedenrodeseweg 23

vleutse-hoeveDe Vleutse Hoeve is gevestigd in buurtschap de Vleut in Best, aan de St. Oedenrodeseweg 23.
Marinus en Jan van Aarle hebben met stenen die overgebleven waren na een bombardement in Woensel een klompenfabriek gebouwd . De fabriek kwam te staan aan de St. Oedenrodeseweg 23. Marinus van Aarle, afkomstig uit Olland, trouwde met Hendrica Neggers uit Best. Zij kregen 9 kinderen.

Op 14 jarige leeftijd kwam een van de kinderen, Leo, in de klompenmakerij werken. Op 2 aug. 1960 trouwde hij met Marietje van Heesch en gingen in een noodwoning bij de fabriek wonen. Zijn zus Paula is begonnen met de verkoop van klompen vanuit woonhuis/winkel.

In 1975 heeft Leo de fabriek en het woonhuis gekocht. Na een grondige verbouwing kwam er een aparte ruimte van waaruit de klompen en allerlei aanverwante artikelen werden verkocht.
Zijn vrouw Marietje heeft al die jaren de klompen meegeschilderd, opgebonden en verkocht.
In 2010 is de fabriek gesloopt en is er een nieuw bedrijfspand gebouwd op de plaats van de vroegere fabriek. Vanuit de winkel worden er nog steeds klompen en souvenirs verkocht, nu aangevuld met streekproducten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>