Heuvel, Driek van den

Driek van den Heuvel was de eerste chauffeur van Best. In 1907 startte hij als particulier chauffeur voor Janus de Wert, die als directeur van de boterfabriek als eerste een auto bezat. Het was een knalrode Clement Bayard, die net de 55 k/u haalde. De paarden van de boeren hadden schrik van de rode wagen. Na de Clement Bayard kwam er bij de Wert een blauwe Willy’s Overland, waarop een Bestse timmerman de “kap” leverde. Later bouwde Driek nabij het kruispunt aan de Boschdijk in Best een grote zaak op. (bron Eindhovens Dagblad 9-8-1961)

1961-302

1 reactie


 1. Hallo,

  Ik kreeg laatst een vraag van iemand die nu ongeveer 40 jaar is, en van den Heuvel heet. Hij is leraar in Helmond en had heeft een meisje in de klas die de Wert heet. Hij had een moeder of oma die ook de Wert heette. Precies weet ik het niet of moeder of oma.
  Nu ben ik een afstammeling van Pauwke de Wert van het kruidenierswinkeltje in Best, en een zoon van Pauw, Jan heeft jaren geleden onze stamboom uitgezocht. Nu weet ik dat deze van den Heuvel niet voorkomt in onze stamboom. Nu zag ik op jullie site de naam Driek van den Heuvel de chauffeur van Janus de Wert van het boterfabriek. Die de Werten is een andere tak, als die van ons.
  Deze driek van den Heuvel had volgens mij 4 zonen, Piet, Jan, Tiny en Henk. Een van deze zonen moet dan met ene de Wert getrouwd zijn of getrouwd geweest. Als dat zo is , dan is het de moeder oma ? van deze Helmondse van den Heuvel. Hebben jullie wellicht hier gegevens van. ?

  Ik ben benieuwd,

  Albert de Wert
  Oirschot.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>