Duffhauss, Jozef

DuffhaussJozef Duffhauss was de eerste pastoor van de Antoniusparochie. Op 24 februari 1939 kreeg hij opdracht een rectoraat op te richten in het Batadorp. In de kantine van de Batafabriek werd een kapel ingericht. Door de groei van de parochie werd deze al snel te klein en er moest een nieuwe kerk gebouwd worden aan de andere kant van het Wilhelminakanaal.
Op 9 juni 1941 werd hij door Mgr. A.F. van Diepen, bisschop van den Bosch, benoemd tot bouwpastoor van de nieuwe Antoniuskerk. Pastoor Duffhauss bleef ondertussen zijn werk bij Bata voorzetten vanuit de noodpastorie die in 1942 gebouwd werd naast de St. Jozefschool (nu buurthuis Kadans). Dagelijks ging hij met zijn roeibootje het kanaal over totdat in 1947 de brug gereed was.
Karakteristiek zijn vooral zijn goedheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Hij leefde eenvoudig en sober. Ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest op 15 juni 1952 bood pastoor Duffhauss aan zijn parochianen een boekje aan.
Hij is geboren op 16 juni 1900 in Nijmegen. Na zijn opleiding aan het seminarie werd hij op 11 juni 1927 tot priester gewijd in Den Bosch. Hij overleed op 6 februari 1963 en is begraven op de begraafplaats te midden van zijn parochianen.

Meer is te lezen in Thuis in Best pag 72